Vladimir Puzović rođen je u Beogradu 1985. godine.
Osnovnu školu “Ivo Andrić”, a potom i Sportsku gimnazijum završio je u Beogradu. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini upisuje 2004. godine i diplomira 2009. godine, sa temom “Transferzalni presek statusa stopala dece juvenilnog uzrasnog perioda” sa ocenom 10. Nakon Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, upisuje doktorske akademske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, na odseku za Primenjenu i eksperimentalnu fiziologiju sa medicinom sporta, gde je trenutno na drugoj godini.

Trenersku karijeru počinje 2006. godine u košarkaškom klubu “Cerak”, gde tokom dve godine trenira mlađe kategodije. Od 2008. do 2011. godine je angažovan u “V timu”, centru za individualnu pripremu vrhunskih sportista, gde je imao priliku da sarađuje sa velikim brojem vrhunskih sportista. Istovremeno, od 2008. do 2010. godine, radi kao kondicioni trener ženskog odbojkaškog kluba „Obilić“, a za sezonu 2009/2010 priprema i ekipu futsala KMF „Ekonomac“.
Ovaj klub u toj sezoni osvaja prvenstvo Srbije i ulazi u top 16 u Evroligi, završivši je na 5. mestu i ostvarivši najveći uspeh srpskog futsala do tada. Takodje, od 2008. godine radi obuku plivanja sa neplivacima, kao i pripreme DIF-ovaca za polaganje polaganje prakticnog ispita iz Plivanja. Tokom leta 2011. godine, radi kao kondicioni trener u košarkaškom kampu „Aleksandar Nikolić", jednom od najstarijih i najprestiznijih košarkaških kampova za mlađe kategorije u Evropi.
Pored toga, na istom kampu drži predavanje za trenere na temu „Testiranje motoričkih sposobnosti u mlađim kategorijama“.

   
Tokom leta 2011. godine, radi kao kondicioni trener u košarkaškom kampu „Aleksandar Nikolić", jednom od najstarijih i najprestiznijih košarkaških kampova za mlađe kategorije u Evropi.
Pored toga, na istom kampu drži predavanje za trenere na temu „Testiranje motoričkih sposobnosti u mlađim kategorijama“.

Trenutno radi kao kondicioni trener nekoliko sportista, a interesovanja su mu vezana za naučno-istraživački rad u sportu i za kondicionu pripremu sportista na svim nivoima. Član je Udruženja za medicinu sporta Srbije i Evropskog koledža sportskih nauka.